
Пиле със сметана
300 грама пилешко месо
50 грама пресни гъби
30 грама топено сирене
30 мл. бяло вино
50 грама заквасена сметана
краве масло за пържене
сол на вкус
В тефлонов тиган запържете с малко мазнина пилешкото месо до златисто кафяво. Прибавете нарязаните на четири гъби и сиренето на малки кубчета. Изсипете виното и оставете на котлона за 5 минути. Накрая прибавете сметаната и след няколко минути свалете яденето от огъня. Сервирайте със зелена салата или туршия.
Естествено, както всеки, който готви знае почти никога не е необходимо рецептата да се следва педантично. Например, аз никога не ползвам кантар и прибавям необходимото количество продукти на око. Както може да видите от снимката едва ли съм улучил съотношението, но въпреки това резултатът беше много вкусен. В случая нямах топено сирене и използвах пушено холандско сирене и парченце френско крем сирене.
Тъй като трябваше да документирам готвенето измих и нарязах всички продукти предварително. В средно загрят тиган с малко мазнина запържих пилешкото месо до златист цвят.

След това прибавих сиренето, гъбите и виното. Оставих за около 5 минути на котлона като разбърквах от време на време. Междувременно прибавих и малко сол.
След като виното взе да се по изпарява, прибавих и сметаната.
Както виждате сместа се сгъсти и след няколко минути ястието беше готово. Докато тигана е още на котлона опитах гозбата за да определя дали има нужда от още сол и подправки, но нямаше. Сервирах със зелена салата и бяло вино (същото, което ползвах за готвене).
No comments:
Post a Comment