500 г. кайма
1 кг. чушки за пълнене
1 глава кромид лук
3-4 домата
3/4 чаена чаша ориз
3-4 супени лъжици брашно
1/2 китка магданоз
1 чаена лъжичка чубрица
червен пипер
сол
за застройка:
2-3 яйца
1/2 чаена чаша кисело мляко
за запръжка:
3-4 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка брашно
червен пипер
Почистете чушките от семките и ги посолете отвътре. Разбъркайте каймата с ориза, ситно нарязаните лук и магданоз, чубрицата, черен пипер. Измесете добре сместа и напълнете чушките. Посипете ги с брашно и ги подредете в тенджера или ако искате ястието да бъде на фурна във намаслена тавичка.

Захлупете ги с доматени кръгчета, залейте ги до половина с гореща вода, посолете леко и варете или печете ястието. След изваждане от печката залейте със застройка от разбитите с кисело мляко яйца и запърженото в олио брашно, оцветено с червен пипер.
No comments:
Post a Comment