Monday, July 28, 2008

Крехко телешко дробче

Необходими продукти:
- около 1кг. черен дроб /телешки/
- 2 връзки пресен лук
- 1 връзка пресен чесън /може и стар/
- 1 морков
- 2 домата
- подправки: калиева сол, черен пипер, кимион

Приготвяне:
Измитият и почистен от жилите дроб се нарязва на филийки и се запича в тефлонов тиган по 2-3 мин, от всяка страна. След като се запече всяко парче се посолява със солта, пипера и кимиона. Отделно се нарязва моркова на малки кубчета, също лука и чесъна, а доматите се настъргват на ренде без люспата.
В голям огнеупорен съд се подреждат ред дроб и върху него част от зеленчуците, отгоре пак дроб и така на 2-3 реда докато ви свършат продуктите.
Хубаво е най-отгоре да са зеленчуците. Всичко се залива с около 1 чаена чаша вода и по желание може да се добави и 2-3 суп,лъжици вино.
Захлупва се с капак и се оставя да се задушава в загрята предварително фурна около 1 час.



Рецептата / както и всичко което ям напоследък/ е от:

http://dukanskirecepti.wordpress.com/

приготовлението си е мое ;) без чесън и с по-малко лук и само 400 гр. дроб. На око се нагаждат продуктите и става - вкусноооо :)
Имам още творения от сайта, но и там са добре описани и показани.

2 comments:

Венци said...

Bravo Megi!
Mnogo se iznenadah kato vidqh che v bloga pishe neshto nepoznato. Chateh s edin priqtel, koito me pita kakvo pravq i az mu pratih linka kym bloga da vidi madamite. V syshtoto vreme i az otvorih bloga i kakvo da vidq, nqkakvi novi gozbi. Mnogo priqtna iznenada :)

Светлана said...
This comment has been removed by a blog administrator.