Friday, February 20, 2009

Френска крем супа от тиквички

Време за приготвяне на съставките: 10
Време за готвене: 45

Продукти
2 лъжици екстра-девствен зехтин
3 средно големи лучени глави, нарязани на дребно
2 скилидки чесън, нарязани на дребно
5 купи пилешки бульон (1.1 литра)
1 средно голяма тиква, почистена и нарязана на кубчета
3 големи картофа (1300 грама), обелени и нарязани
½ купа бита сметана (110 милилитра)
¼ чаена лъжичка черен пипер
Сол на вкус

Приготвяне
В голям тиган запържете лука и чесъна на средна температура докато лука омекне и стане полупрозрачен. Прибавете в големият тиган или тенджера пилешкият бульон, тиквените кубчета и картофите и оставете да заври. Оставете да ври слабо за 35-50 минути докато зеленчуците омекнат. Изсипете супата в блендър и пасирайте докато стана на каша. Прибавете сметаната и затоплете отново. О-вкусете супата със сол и черен пипер.

Източник - About.com

No comments: